Magyarország legnagyobb létszámú harmonikazenekara. Általános -, közép-, és főiskolás gyermekekből áll, a legfiatalabb 10, a „legidősebb” 21 éves. Létszámuk 35-40 fő között mozog.

Vezetőjük Geiger István
A harmonika zenekar élete 2006-ban

Útvonal: Horvátország-Szlovénia-Olaszország-Ausztria-Magyarország

Siklós térzene

Mielőtt a határt átléptük volna, Siklóson térzenét adtunk, megnéztük a várat, ebéd után irány a messze-távol, Horvátországon, Szlovénián keresztül a „csizma” túlsó oldala. Reggelre megérkeztünk a Tirrén-tengerre. A tengert látni óriási élmény volt gyereknek, felnőttnek egyaránt. Sokat most látták először.

Gyerekek: Mekkora víz!! Nem látni a végét! Ekkora hullámokat még nem láttam, csak a TV-ben! Jaj de jó! Mi ez a hatalmas gép? Kotorják az algát. Pfuj! Nézzétek mennyi kagyló!! Versenyezzünk ki gyűjt össze többet és szebbet! Megmossuk és hazavisszük emlékbe. Odanézzetek!!! Vízibicikli, próbáljuk ki!! Jaj, megcsípett valami. Engem is. Na most elkaptam, idenézzetek, ez csípett belém!

Siklós, útban Itália felé

Dobd vissza szegény kis rákot, ő itt él, mi csak vendégségben vagyunk. Szépen bánik a vendéggel! Visszadobom, de többet ne találkozzon velem! Mekkora hajó, még ilyent nem láttam! Ott a másik, az még nagyobb! Várjuk meg a hullámokat, jaj de jól dobál! Számba ment a víz! Pfftyű, de nagyon sós! Csukd be a szád! Itt egy homokpad! Üljünk rá! Nézzétek, milyen fodros hullámok jönnek. Kapaszkodjatok!!! Lelöknek bennünket! Jaj de piros a hátad, az enyém is! Merüljünk nyakig a vízbe. Itt nagyon könnyű úszni. Úszásoktatást vállalok! Ki jelentkezik? Hogyne, hogy megmeríts? Hurrá fagyit árulnak a parton! Futás!! Jaj de forró a homok! Kapkodd a lábad! Bújj gyorsan a papucsba! Olyan szomjas vagyok, vegyünk valamit inni! Ennyi víz mellett? Képzeljétek, itt egy néni beszél magyarul!

Camping Fusina Venezia

Fürödjünk még egyet!! Nem tudni mikor láthatjuk újra a tengert! Ti tudjátok, hogy domború? Nyugi, vízszintben van! De tényleg, nézzétek csak meg!! Hmm?? Na ugye?! Okosok, csak azért látjátok, hogy gömbölyű a Föld! Jé, de érdekes! Mit szóltok, hány literes lehet a tenger? Sok. Te át tudnád úszni?

Mielőtt kipróbálták volna, befejeztük a fürdést. Tusolás, ebéd! Köszönjük a finom falatokat Varga Istvánnak.
Pisában sofőreinket alaposan próbára tette a ferde torony, a keresztelőkápolna és a dóm megközelítése. Keskeny utcák, elégtelen eligazítás, de végül sikerült. Méreteiben, stílusában, környezetében páratlan szépségű épület-együttes. Az építészet csodája.

Pisa ferdetoronyGyerekek: Hűha! Ennyire ferde ez a torony? Ne álljunk mellé! Inkább támasszuk meg! Nézzük meg a bazárt! Hol van Jankó? Elveszett!! Te jó ég, hol keressük? Rossz pénz nem vész el! Ki látta? Alszik a buszon.
Beszállás! Mindenki itt van? Indulás!

Éjfél körül érkeztünk Velencébe. Néhány fölösleges kör után rátaláltunk szálláshelyünkre, a Camping-Village Fusina Veneziára.
Másnap délelőtt Páduába, délután Velencébe utaztunk. Vaporettóval a tengeren, jaj de jó! Velence csodaszép! Szent Márk tér, Szent Márk templom, harangtorony, Dózse palota, építészeti csodák, kanálisok, gondolák, hidak, galambok, fölsorolhatatlan. (Itthon, visszanézve látjuk, mennyi dolgot nem tudott „elraktározni” agyunk. Sokadjára sem lehetne az összes szépséget rögzíteni.)

Velence

Gyerekek mondták: Milyen zöld a víz! Meg piszkos. Nézzétek, folyik a kanálisba a szennyvíz! Mit gondoltál, itt is van akna és kiszippantják? Ott a gondolák állomása, vajon hogy szállnak be? Hűha, de ingatag! Itt jönnek sorban! Amelyik most ér ide, énekel rajta egy ember, a másikon harmonikáznak. Integessünk nekik! Nahát az ajtó előtt víz van, hogy mennek be a házba? Nézz a lábad alá, a PPL jelzés elvezet a Szent Márk térre. Hogy ezek az olaszok mit ki nem találnak?

Szent Márk téren a gyerekek: De gyönyörű! Aranyból van a templom eleje? Felmehetünk a harangtoronyba? Van annyi zsebpénzed? Háát… Mennyi galamb! Lehet magot venni nekik! Talpra esett harmonikás összeszedte az elszóródott magokat, abból etette a galambokat!! Jaj de gyönyörű kirakatok! Nem a mi zsebünkhöz való! Nézni ingyen van! Egész életemben nem láttam ennyi szépet! Ez olyan szép, mint egy mesekönyv! Biztos, hogy nem álmodunk?

Fusina venezis  utcai zene

Alkonyatkor vaporettóval indultunk a kempingbe.
A következő napot is Velencében töltöttük. Mindenek előtt köszönetet mondunk Szabó Katalinnak, mindazért, amit értünk tett: programszervezés, hatóságokkal való tárgyalások, plakátok nyomtatása, kihelyezése, utaztatásunk megszervezése, kedvezmények megteremtése. Külön köszönjük, hogy személyesen megkeresett bennünket.
Ez volt a legnehezebb nap. Tele megpróbáltatásokkal, szikrázó napsütés, őrült hőség, hömpölygő emberáradat az utcákon. Este fellépés Venezia di Lidón. Kimerülve indultunk haza, de minden fáradtságunk elmúlt Velence fényeit látva.

Pádua

Éjjel a vaporettón. Gyerekek: Hiába látod ezt otthon a TV-ben, a valóságban egészen más. Ez a való világ! Jaj, de gyönyörű!! Hány emeletes az a hajó? Nézzétek a vitorlást! Mennyi fény!! Csoda szépek az épületek! Nem is igaz, hogy mi itt lehetünk.
A következő hajnal már Ausztriában talált minket. Dél körül Rábafüzesnél magyar földre érkeztünk. Körmenden megnéztük a Batthyány kastélyt. Ebéd után irány Madaras. A kora esti órákban szerencsésen megérkeztünk. Sokak segítsége, munkája van e felejthetetlen út megvalósításában.

Köszönetet mondunk:

Segítőinknek:

Dr. Anna Rossi (Velence)
Balázs Csaba (Siklós)
Belányi Enikő (Madaras)
Börcsökné Faragó Margit
Deák Johanna
Juhász Sándorné
Koch Jánosné
Kollár Lászlóné
Lajdi János
Müller Ferencné
Müller Ferenc
Patarcsity Attiláné
Rapcsák Józsefné
Rapcsák József
Schneider Andrea
Schneider József
Szabó Katalin (Velence)
Varga István    

Támogatóink:

Baronek Ferenc (Bácsalmás)
BÉKE Mg. Szövetkezet (Madaras)
Fortuna Z.Sz.B. Kft. (Kecskemét)
Jánosity István (Madaras)
Jelasity József (Katymár)
Juhász Sándor (Madaras)
Katymári Önkormányzat
Katymári Tsz.
Kispál Mihály (Madaras)
Ifj. Lakatos Márton (Madaras)
Németh Bernadett (Madaras)
Papp Róbert (Baja)
Dr. Rákóczi Andrásné (Bácsalmás)
Sarok Söröző (Katymár)
Stefánovits József (Baja)
Várhegyi Jenő (Katymár)

Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a zenekar vezetőjének Geiger Istvánnak, hogy hihetetlen akarattal, kitartással, minden akadályt legyőzve szervezte és megvalósította e csodálatos utazást.

Gyermekek és szülők nevében: